Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Beneficiile jocurilor de societate pentru copii

10.08.2017 10:36:38

 

Jocurile sunt modalitatea perfecta de a petrece timp cu copiii tai intr-un mediu distractiv si educativ, in acelasi timp.

Timpul petrecut in compania ta ii ofera copilului tau cea mai mare bucurie. Nimic nu il face mai fericit decat atunci cand te joci cu el si il asculti, activitati care stimuleaza foarte mult stima de sine.

O idee perfecta pentru timpul petrecut impreuna sunt jocurile de societate. Acest tip de jocuri e bogat in oportunitati de invatare si dezvoltare ale unor abilitati de gandire. Ele indeplinesc cerintele competitive ale unui joc interesant pe o perioada indelungata si vor starni dorinta de a stapani noi skill-uri si concepte precum:

  • Recunoasterea numerelor si a formelor, numaratul si gruparea acestora
  • Recunoasterea si citirea literelor
  • Perceptia vizuala si recunoasterea culorilor
  • Coordonarea ochi-maini si indemanarea

Aspectul academic al unui joc nu este necesar pentru a reprezenta o activitate educativa. Numai in virtutea jocului se pot dobandi abilitati sociale precum: comunicarea verbala, partajarea, asteptarea si bucuria de a impartasi cu ceilalti aceasta experienta. Vor stimula capacitatea de concentrare si de atentie prin incurajarea incheierii unui joc interesant. Mesajul inerent al jocurilor de societate este acelasi: "Nu renunta niciodata!".

Aceste jocuri au limite si reguli concrete, obisnuind copilul sa invete sa le respecte. Vor obisnui copilul cu acceptarea limitelor, la fel ca sporturile de echipa pe care le va practica peste ani. Il va invata sa joace dupa regulile jocului, aspect ce mai tarziu va fi transpus in comportamentul sau social.

Despre castig

La inceput, copilul va lua jocul in serios, asa ca va fi necearea indrumarea spre o atitudine potrivita. Se va observa trecerea brusca de la o stare la alta, in functie de cat de bine se descurca in joc, el necunoscand faptul ca poate fi vorba si de noroc. De aceea trebuie sa il ajuti la mentinerea echilibrului in joc pentru a gestiona foarte bine frustrarea si ideea de a pierde.

Pentru copiii cu varsta de 3-5 ani, castigul este esential pentru a avea un sentiment de mandrie. La inceput este bine sa ii ajuti sa castige, pentru a cultiva interesul manifestat fata de joc.

In ceea ce priveste copiii cu varsta de 6 ani, acestia incep sa internalizeze mult mai bine conceptul de fair-play. Este de asemenea important sa urmariti cum respecta regulile jocului, eventual daca doriti sa le incalcati sa fie stabilit de la inceput de catre toti participantii. 

Alegerea jocului potrivit varstei

Pe termen lung, jocurile de societate vor invata copilul valori sociale, etica, abilitati academice si importanta regulilor. In primii ani obiectivele jocurilor sunt de a invata copilul sa se bucure de joc impreuna cu ceilalti, sa fie increzator si ambitios. Daca jocul include mai multi copii deodata, este indicat sa imparti familia in doua, astfel incat fiecare copil sa aiba un numar egal de adulti de partea sa. Daca unul dintre copii este prea mic pentru joc, acesta poate fi responsabil de actiuni usoare, precum aruncarea zarurilor. 

Pe masura ce copilul se apropie de varsta de 5 ani, abilitatile de gandire devin mai sofisticate si vor incepe sa isi exercite cunostiintele de matematica si citire dobandite pana in prezent. Pana la varsta de 6 ani, copiii pot arata preferinte spre jocuri mai dificile din punct de vedere cognitive, cum ar fi dame. Acest joc necesita si contribuie la dezvoltarea abilitatilor de planificare, persistenta, strategie si gandire critica. 

 

Iata cateva dintre jocurile noastre preferate care sunt potrivite pentru copiii cu varsta de 5-6 ani:

 

Jocul de societate Brainbox – Matematica pentru cei mici

Cu ajutorul jocului Brainbox copilul tau va dezvolta notiuni de matematica. Ulterior acestea vor dezvolta capacitatea de memorare, spiritul de observatie si gandirea logica.

Jocul contine 54 de cartonase ilustrate care reprezinta notiuni primare de matematica, precum figuri geometrice, grafice simple, numere si alte informatii ce pot fi foarte usor asimilate de copii prin intermediul jocului.

Timp de 10 secunde trebuie sa privesti un card ilustrat, iar mai apoi sa raspunzi la o intrebare. Daca raspunsul este corect vei pastra cardul. Dupa 10-20 de minute, in functie de timpul stabilit de jucatori, se va face numaratoarea cardurilor stranse de fiecare. Cel care are cele mai multe carduri va fi castigator. 

Jocul de societate Vikingdoms

Jocul de societate Ludicus Vkingdoms va asigura mediul propice dezvoltarii ambitiei si a capacitatii de cuceritor.

In acest joc, doi navigatori vikingi cauta monede si isi construiesc asezari in insulele cucerite. Pentru fiecare cucerire este nevoie de trupe pe care trebuie sa le recruteze de-a lungul incursiunii lor spre cea mai bogata prada. Primul care va pune mana pe prada va deveni conducatorul suprem al vikingilor.

Este un joc de strategie in care trebuie sa iti marchezi teritoriile, sa iti planuiesti atent actiunile si sa iti materializezi eforturile. Capturarea de prizonieri, legarea de aliante si evitarea raidurilor inamice te vor ajuta sa ajungi la performanta construirii a 3 asezari identice. Dispunerea de toate acestea va insemna ca jucatorul a ajuns la mult ravnitul imperiu. 

Jocul de societate Brainbox – Lumea

Jocul de societate Brainbox Lumea va ajuta la dezvoltarea competitivitatii, a memoriei si capacitatii de acumulare de informatii a copilului tau. Contine 71 de cartonase ilustrate care te asteapta sa le citesti pentru a raspunde la intrebarile care vor fi adresate in timpul jocului.

Informatiile pe care le vei gasi pe cartonase sunt dintre cele mai interesante. Regulile sunt simple: 10 minute citesti cartonasul cu informatii si raspunzi la o intrebare. Daca raspunsul este corect pastrezi cartonasul in speranta ca vei aduna un numar cat mai mare pentru a putea fi declarat castigator.

A venit momentul sa petreci momente distractive si educative impreuna cu copilul tau. Lasa deoparte telefonul si televizorul, si incearca unul din jocurile noastre de societate!

Etichete legate de conținut: Blog