Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Cateva concluzii dupa Kendama Video Contest 2015

Prima editie a Kendama Video Contest o consideram un succes si dorim sa multumim inca o data tuturor participantilor si celor care s-au implicat in promovarea acestui event. Am avut 34 de competitori in concurs, 9 la avansati si 25 la incepatori. Prezenta lor in numar relativ mare ne bucura si ne arata faptul ca pasiunea noastra comuna prinde tot mai mult teren in Romania.

Jurizarea s-a facut de opt arbitri si jucatori internationali de kendama, iar punctarea s-a facut pe 4 criterii: dificultatea trick-urilor, originalitate, calitate spectacol si calitatea video-ului. Am primit de la arbitri 4 seturi de calificative, unii lucrand individual, altii in echipa.

Astfel, se puteau obtine maxim 40 de puncte la fiecare criteriu punctat, iar numarul total de puncte (cu calificative de 10 pe linie) ar fi fost de 160. In imaginea de mai jos veti gasi punctarea detaliata pe criterii, iar aceste note insumate dau punctajul total al fiecarui jucator.

rezultate categorii

Privind notele, observam ca se obtin constant cele mai mari punctaje la dificultatea trickurilor. Asta nu poate decat sa ne bucure, dar e oare de ajuns? :) Un video contest are niste caracteristici mai aparte: poti sa elimini la montaj trickuri nereusite (primul criteriu de notare), dar trebuie sa castigi privitorul prin originalitate, calitate spectacol si calitate video. Cu alte cuvinte trebuie sa faci spectatorul sa-si doreasca sa urmareasca clipul pana la capat, sa-l faci sa mai caute clipurile tale.

De aceea, clipul trebuie sa fie un tot unitar, care sa defineasca stilul propriu al fiecaruia, mai degraba decat o insiruire de trickuri (chiar de inalta clasa) care risca sa devina monotone unui privitor mai putin familiarizat cu kendama. Iar scopul final este sa promovam pasiunea noastra comuna, fiindca „un show nu exista fara spectatori” :) .

Si acum, cateva consideratii privind clipurile castigatorilor. Incepem cu categoria incepatori:
Dan Salagean: toti arbitrii i-au remarcat background-ul de yoyoer: trickuri foarte originale si spectaculoase, locatii inspirate si calitate video buna. O combinatie foarte reusita!
Ion Ioon: am ras copios cand am vazut clipul prima oara. Dificultatea mai scazuta a trickurilor a fost compensata din plin de originalitate, factorul „fun” si calitate video. Ilustreaza perfect ideea de spectacol!
Ianau Cristian: O surpriza foarte placuta, a reusit un loc 3 cu un clip de calitate de doar 1:30 min. Citat: „He's so young but I'm sure he could have shown a few more tricks. I like how his face expresses concentration, relief, astonishment ... all those feelings. Fun to watch.”
Flavius John: un clip echilibrat, consistent, cu punctaje ridicate la originalitate si calitate video. Desi locatia aleasa (o parcare) nu i-a incantat pe toti arbitrii! :)

La categoria avansati avem asa:
Olteanu Ionut „Alpha”: un clip foarte bine legat, trickuri foarte tehnice prezentate nonsalant, cu zambetul pe buze. Un stil foarte personal, ce „curge” neintrerupt de montaje neinspirate. Cele mai mari punctaje la toate criteriile in afara de originalitate, unde l-a „luat” Ion Ioon! :)
Bogdan Nitulescu: „very high skill”, calitate video foarte buna, trickuri „in cascada” fara montaj, locatii foarte inspirate.
Radu Manole: foarte convingator, trickuri dificile inlantuite, calitate video buna, incadrarea lasa insa de dorit pentru un youtuber cu experienta ca el! :)
O mentiune speciala pentru Robert Olariu, care a fost foarte aproape ca punctaj de podium. Un clip foarte bine realizat, unghiuri de filmare interesante („especially liked the shadow player on his door - good lighting”), skilluri de top! Pacat ca trebuie sa ne oprim la 3 castigatori!

In rest, arbitri au fost unanimi: calitatea trickurilor a fost surprinzator de ridicata, avem kendamisti ce pot participa fara probleme la orice concurs international! Mai avem de lucrat la „ambalarea” produsului final, spicuim din parerile arbitrilor: „The video quality is often very poor: dark, grainy, too small, out of bounds, touching the camera…”, „A lot of string correction, camera grabbing, preparation of kendama and so on ... That made many videos rather watching a practice session than an entertaining piece of art”, „I've been quite strict on video quality, penalising portrait and bad lightning and valuing outdoors, clear videos and nice locations. For me entertainment comes first from video quality, then originality, and finally trick difficulty, so it is kind of a combination of those. I just can not enjoy a blur video or with the tricks out of camera”.

O buna parte din neajunsuri provin din varsta frageda a participantilor, nerabdarea si lipsa unor skilluri tehnice (filmare, montaj). Per total, suntem convinsi ca acest contest a ajutat substantial la promovarea kendamei in Romania, precum si la recunoasterea jucatorilor nostri pe plan european.

In final, sa urmarim impreuna clipul castigator al primei editii KVC: Ionut Olteanu „Alpha” :)

 
Etichete legate de conținut: Blog