Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Controlul rotatiei bilei de kendama

Desi importanta sa poate parea evidenta pentru majoritatea pasionatilor de kendama, controlul rotatiei bilei poate necesita cateva explicatii suplimentare pentru incepatori. Acestia vor realiza rapid ca trickurile sunt mult mai simplu de executat daca reusesc sa pastreze sub control aceasta rotatie.

De exemplu, atunci cand prinzi mingea intr-una din cupe pornind de la pozitia cu bila atarnata pe verticala, este mult mai usor sa o faci tragand de bila perfect vertical, astfel incat aceasta sa nu se roteasca. Flexarea si indreptarea genunchilor usureaza si mai mult trickul. Daca mingea se roteste atunci cand atinge cupa, va avea tendinta sa se rostogoleasca mai departe, pe cand fara rotatie bila se va aseza perfect multumita in cupa! :)

Impiedicarea rotatiei este si mai importanta cand incerci sa prinzi mingea pe cuiul de lemn (ken). Trickul tomeken se executa pornind de la pozitia de repaus vertical si tragand rapid mingea in sus, in asa fel incat sa impiedici rotirea in plan vertical. Daca mingea nu se roteste, stim exact unde e gaura, nu-i asa? Exact in partea de jos. Deci, o variabila in minus cu care sa ne batem capul! Gaura fiind la baza bilei, acum trebuie doar sa tinem cont de pozitia varfului cuiului si de cat de sus este bila fata de cui.

Chiar si la trickul furiken, cand aduci mingea pe cui printr-o balansare in arc de cerc, trebuie sa controlezi rotatia. In acest caz mingea trebuie sa se roteasca, dar asa cum vrei tu! Ideal este sa se roteasca incet in jurul axului orizontal, pentru ca gaura sa ajunga cu fata spre tine la momentul potrivit. Nu-ti doresti rotiri haotice… prea multe variabile de controlat!

Pentru trickuri mai dificile pozitionarea gaurii este esentiala, astfel ca o rotire inceata si previzibila este de dorit. Acest gen de rotire controlata este urmatorul pas important, dupa stapanirea impiedicarii rotatiei.

Clipul urmator prezinta 10 trickuri basic de kendama cu care puteti invata controlul bilei. Mult succes! :)

Oferta noastra de kendama o gasiti aici

 
Etichete legate de conținut: Blog