Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Descopera fascinanta lume a Speedmintonului

Ligia Călinescu -
16.10.2016 00:00:00

Daca esti in cautarea unui sport nou, foarte interactiv si energizant, atunci trebuie sa incerci Speedminton-ul!

Acesta combina toate avantajele tenisului, ale badmintonului si ale squasului, intr-un sport distractiv care poate fi jucat oriunde si oricand.
Speedmintonul a fost inventat de catre un german pe nume Bill Brandes in anul 2001. Initial a  fost numit shuttlecock, dar dupa putin timp, numele i-a fost schimbat in Speedminton. Din 2016 i se spune si Crossminton, dar ambele nume sunt oficial acceptate. 

Unde ne putem juca Speedminton?

Speedminton-ul este un sport care poate fi practicat in orice spatiu, atat in aer liber, cat si in interior. Terenul este alcatuit din doua patrate egale, care trebuie plasate la o distanta de aproximativ 12.8 metri, unul de celalat. Ca sport recreational se poate juca in parcuri, in sali de sport, in curtea blocului sau chiar si pe plaja. Insa, la nivel de competitie, acesta necesita un teren special, care poate fi realizat foarte usor cu ajutorul seturilor de marcaj Speedminton.

Din ce este format echipamentul de speedminton?

Pentru a juca Speedminton, tot ce avem nevoie este o racheta si un Speeder.
Rachetele au o forma asemanatoare cu cele de Squash, insa dispun de o zona mai mare de contact si un maner mai scurt, ceea ce le face mult mai usor de manevrat. Ele pot fi de doua feluri: din aluminium, pentru incepatori; din grafit, pentru jucatorii profesionisti. 

Fluturasul se numeste Speeder, ofera multa stabilitatea in zbor si este mai greu si mai rapid decat cel de badminton. Speederi sunt de 5 feluri, fiecare oferind o abordarea diferita a jocului:

  • Fun Speeder - conceput pentru jocul pe distante mici, ideal pentru copii sau incepatori. Poate ajunge la viteze pana la 260 km/h.
  • Match Speeder - conceput pentru jucatorii profesionisti; Speer-ul official al competitiilor internationale de Crossminton. Poate ajunge la viteze de pana la 290 km/h.
  • Cross Speeder - conceput pentru jocul pe distante mari si conditii de vant. Poate ajunge la viteze de 290 km/h
  • Night Speeder - un Match Speeder cu capac transparent care lumineaza noaptea.  
  • Heli Speeder - conceput pentru distante mici si conditii de vant de 29–38 km/h. 

Pe langa aceste doua componente esentiale ale echipamentului, vei mai putea adauga si alte accesorii interesante precum Speedlights, inele anti-vant, antivibrator, seturi de marcaj si multe altele. 

Ce deosebeste Speedminton-ul complet de celelalte sporturi de racheta, este faptul ca poate fi jucat si noaptea. Sportul in intuneric se mai numeste si Blackminton si poate fi parcticat cu ajutorul setului de marcaj Easy Court Pro si al Speeder-ului Night cu lumini fosorescente. 

De ce Speedmintonul este cea mai buna alegere?

  • Este un sport distractiv si energizant
  • Poate fi jucat atat in interior, cat si afara
  • Imbunatateste conditia fizica 
  • Dezvolta abilitatile de coordonare
  • Are un echipament calitativ 
  • Speederi diferiti pentru abordari diferite ale jocului
  • Teren usor de montat
  • Reguli simple de joc
  • Poate fi practicat pe orice suprafata

In concluzie, Speedminton-ul este o activitatea foarte distractiva, o miscare energizanta, la indemana oricui, care poate fi jucata de placere in scoli, in vacante cu familia sau la o iesire cu prieteni, dar si la nivel competitiv, in turneele internationale de Crossminton. 

Daca mai aveti nevoie de motive suplimentare pentru a va apuca de Speedminton, le aveti in clipul de mai jos... 

Etichete legate de conținut: Blog