Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Flowerstick versus Devilstick

22.08.2017 12:37:41

Jongleriile te pot transpune intr-o alta lume si intr-o stare de bine. Iti vor imbunatatii coordonarea si dexteritatea in timp ce vei petrece momente de distractie.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca aceste devilsticks nu au nimic de a face cu numele pe care il poarta – “devil”. Acesta provine din cuvantul grecesc “dallo” sau “diabello” care inseamna “a arunca”.

Doua tipuri de bete pentru jonglat sunt disponibile: cele care au un centru drept si ciucuri in capete, denumite flowersticks si cele care sunt conice spre centru, denumite devilsticks.

Flowerstick-urile au o viteza mai redusa si sunt mai usor de folosit, deoarece ciucurii din capete adauga mai multa greutate si reduc ritmul de rotatie, ceea ce mareste numarul trickurilor. Le poti recunoaste adesea in targuri cu stil renascentist.

Cu toate acestea, ambele sunt preferatele noastre si le recomandam cu drag, in functie de nivelul de indemanare si tipul de jonglerii pe care doresti sa il practici. 

Jongleriile cu devilsticks si flowersticks reprezinta o forma de jonglerie giroscopica, care este considerata a fi una dintre “artele circului”. Alte denumiri pe care le poarta sunt: devil – sticking, twirling, sticking sau jonglerii cu bete. 

Diferentele dintre Devilsticks si Flowersticks

Un set de bete devilsticks este alcatuit din trei piese: stick-ul principal si doua bete de control (denumite adesea bete de mana). De obicei, daca un bat central nu este conic si are ciucuri/flori la capete atunci este potrivit pentru flowerstick.

Numele lor provine de la ciucurii din capete, care in momentul invartirii se deschid, asemanandu-se cu niste flori. Acest termen este de asemenea folosit pentru a mentiona orice bat drept cu greutati la capete (nu doar ciucuri).

Uneori se refera si la betele hibride care sunt conice si au si greutati in capete. Betele conice fara greutati in capete sunt cele mentionate mai sus si anume devilsticks, acesta fiind termenul general folosit pentru betele de jonglat.

Jongleriile cu Foc

Jongleria cu foc este o activitate destul de periculoasa si este recomandata doar celor la un nivel avansat. Precautiile adecvate impotriva incendiilor ar trebui luate intotdeauna cand se utilizeaza combustibili si materiale imflamabile.

Devilstick-urile utilizate in jongleriile cu foc au fitile la capete care in combinatie cu lichide imflamabile intretin flacara in timpul jongleriilor. Cel mai frecvent utilizat combustibil este uleiul de parafina sau gazul alb. Diferite substante pot fi adaugate la combustibil pentru a obtine flacari de diferite culori.

Cu toate acestea, daca doresti sa incerci jongleriile cu foc, sfatul nostru este sa cauti ajutorul si expertiza unui profesionist pentru a te asigura ca totul se intampla in conditii de siguranta. Arsurile grave si deteriorarea proprietatii pot fi rezultatul nedorit al manipularii materialelor necorespunzatoare. 

Jongleriile cu betele devilsticks sunt utilizate in numerele de spectacole pentru a adauga un element de pericol si surpriza pentru public. Daca fotografiezi asemenea evenimente, timpii lungi de expunere sunt perfecti pentru a surprinde traseele miscarilor.

O scurta istorie

Stick-urile de jonglerii au evoluat constant de a lungul secolelor, fiind utilizate peste tot in lume in spectacole. Aparent sunt originare din Africa, 3000 B.C., fiind gasite imagini cu acestea in mormintele egiptene. Istoricii pasionati de arta jongleriei au afirmat ca devilstick-urile au urmat drumul de matase din Cairo in China.

Indiferent daca au fost sau nu inventate in China, nu exista nici o indoiala ca pana in 2000 B.C. chinezii foloseau acesre bete de jonglat. Se crede ca mai apoi, Marco Polo a adus din Orient betele de jonglat in Europa. Acestea au inceput sa fie folosite in Europa in timpul Renasterii. 

Odata cu miscarea hippy si aparitia festivalurilor muzicale mari a crescut si popularitatea si betelor de jonglat. Au fost inventate variante mai moderne si  a inceput sa creasca si numarul oamenilor care au inceput sa practice jongleria ca forma de hobby in timpul liber.

Care crezi ca ti-ar placea mai mult: devilsticks sau flowersticks? Noi le recomandam pe amandoua, si iti garantam ca arta jongleriei va deveni in cel mai scurt timp unul din hobby-urile tale preferate!

Etichete legate de conținut: Blog