Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Fan Courier pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
Coltul copiilor Cauti jucarii pentru copiii sub 10 ani? Le gasesti aici!
Vezi mai multe detalii

Cateva sfaturi privind participarea la un concurs

Esti pasionat de juggling (kendama, yoyo, diabolo, flowerstick, whatever :) ) si iti doresti sa te afirmi intr-un contest! In articolul urmator vom puncta cateva sfaturi de bun-simt pe care trebuie sa la urmezi pentru a-ti maximiza sansele. Asta deoarece pe langa talentul necesar manuirii “obiectului” e nevoie sa cunosti cateva reguli de baza!

Sfaturile din materialul urmator sunt gandite pentru un contest live, dar cu mici ajustari sunt valabile si pentru un video-contest! :)

Poate esti la primul concurs, poate esti la al zecelea, dar pregatirea e aceasi. Fiecare are o “curba de invatare” diferita, asa ca foloseste tehnicile cu care te simti in largul tau.

kendama contest
1. Alegerea trickurilor

Nu folosi ultimul trick invatat! Foloseste-le pe cele care iti ies de fiecare data. Greselile costa si vei pierde ritmul, alege trickuri care “curg” bine impreuna si se incheaga intr-un spectacol lin, dar variat.

2. Miscare scenica

Nu exagera! Poti castiga puncte prin sincronizarea unor trickuri cu ritmul muzicii pe care evoluezi, dar o gresala te face sa pierzi mai mult decat ai avea de castigat de pe urma miscarilor scenice.

3. Alegerea muzicii

Muzica e foarte importanta, intrucat asigura fundalul ritmic pe care ar trebui sa se sincronizeze numarul tau. E bine sa alegi un ritm ceva mai lent, pentru ca emotiile scenei sa nu te faca sa te precipiti; alegerea melodiei potrivite ajuta sa-ti pastrezi ritmul potrivit executarii cu succes a trickurilor.

kendama synchro
Pe langa asta, e bine sa-ti cunosti publicul, sa stii ce ii place! Incearca sa tii publicul in priza, sa-l faci sa participe la spectacol, eventual fa o pauza (scurta!) pentru ovatii cand reusesti un trick mai special.

Numarul pe care l-ai gandit trebuie sa-l repeti cap-coada de cateva ori pe zi, pana intra in reflex. Gandeste (si exerseaza) cai de iesire cand nu-ti iese un trick. Ai scapat kendama/yoyo-ul? Trebuie sa ai pregatita o miscare neasteptata/spectaculoasa pentru recuperare.

Iar cand ai ajuns pe scena, tine minte ca e doar un concurs. Concentreaza-te pe realizarea trickurilor, nu pe rivalitatea cu ceilalti competitori! Sunteti aici din dragostea pentru juggling, deci nu uitati de distractie! :)

 
Etichete legate de conținut: Blog