Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Ce tip de Kendama este potrivit pentru tine?

12.09.2017 13:04:19

Pasionatii de kendama spun ca aceasta nu este doar un joc, este un stil de viata. Diversitatea trick-urilor pe care le poti invata cu ajutorul kendamei cuprinde o gama variata si iti va dezvolta o multitudine de abilitati. Daca ti-ai dorit intotdeauna sa incerci magia kendamei, dar nu ai stiut care tip de kendama este cel mai potrivit pentru tine, acest articol iti va da toate raspunsurile.

I.In principiu, kendama este impartita in doua grupe:

  • Slippery - cea cu tama alunecoasa
  • Tacky - cea cu tama lipicioasa.

Gradul de aderenta depinde de tipul de vopsea folosit pentru tama. Sunt foarte usor de diferentiat prin simpla atingere a tamei.

Slippery Kendama

Slippery Kendama sunt folosite mai des de jucatorii incepatori deoarece sunt cele mai accesibile ca pret. De obicei, le poti recunoaste usor deoarece tama are un aspect mult mai lucios.

Datorita acestui fapt, realizarea trick-urilor Lighthouse si Lunar va fi mult mai dificila.

 

Tacky Kendama

Kendamele Takcy sunt folosite in principal de jucatorii care doresc sa isi exerseze cu usurinta trick-urile de echilibru. Datorita aderentei tamei, trick-urile precum Lighthouse si Lunar sunt mult mai usor de realizat.

De asemenea, exista diferite tipuri de tame pentru aceasta categorie: acoperite cu cauciuc, pictate lipicios mat, vopsite lucios, etc. 

 

II.Cum punem ata la kendama?

Pasul 1: Sarado

Tine kendama cu cupa mare Sarado spre tine si cu gaura de ata in sus, introdu instrumentul string in gaura sarado. In continuare, introdu ata in instrumentul string si trage-l in jos pentru a forta ata prin gaura Sarado. 

Pasul 2: Ken

Introdu instrumentul string in gaura spike din ken, apoi introdu ata care vine de la gaura Sarado prin instrument, pentru a trece ata prin gaura. In continuare, leaga un nod suficient de mare la capatul atei pentru a o impiedica sa iasa din gaura.

Pasul 3: Tama
Pentru a trece ata prin tama, introdu instrumentul string prin partea superioara a tamei urmand sa treci ata prin instrumentul string. In continuare, introdu instrumentul prin margica si, ca la pasii anteriori, ata prin instrument pentru a trece ata prin margica. In cele din urma, leaga un nod la capatul sirului pentru a te asigura ca margica nu va cadea.

 

III.Cum lipim varful kendamei?

Pasul 1: Vei avea nevoie de adeziv Super Glue si cateva prosoape de hartie. Inainte de a aplica lipiciul, nu uita sa inversezi ken-ul (tine-l cu varful in jos). 

 

Pasul 2: Inainte de a adauga adezivul, stoarce mai intai o picatura din tubul de Super Glue pentru a evita surplusul de adeziv pe varf. 

Pasul 3: In continuare, pune varful ken-ului la capatul tubului de adeziv pentru a aplica exact cantitatea dorita pe varf. 

Pasul 4: Strange putin tubul de Super Glue pentru a te asigura ca vei pune cantitate egala de adeziv pe toata suprafata varfului. 

Pasul 5: Pentru a incheia sesiunea de lipire, lasa kendama la uscat cu varful in jos, pentru a evita scurgerea adezivului pe ken. Timpul de uscare potrivit este de aproximativ 1-2 ore. 

 

IV.Care este lungimea potrivita a atei?

Lungimea de 2 degete este cea mai traditionala lungime de ata folosita de Asociatia Japoneza Kendama (JKA), atunci cand o kendama trece prin testele de calificare. 

Lungimea de 3 degete este cea mai frecvent utilizata de jucatori in intreaga lume. Aceasta lungime ofera suficient spatiu pentru realizarea trick-urilor precum: Jongle, Multiple-turnuri, etc. Atele cu lungimea de 3 degete sunt permise in majoritatea concursurilor de kendama din intreaga lume.

Lungimea de 4 degete este de multe ori intalnita la jucatorii experimentati deoarece le ofera destul spatiu prentru realizarea unor trick-uri foarte complicate, unul dupa altul. 

Daca lungimea atei la kendama ta este mai mica de 2 degete sau mai mare de 4 degete, este in afara normei. Daca functioneaza pentru tine pe moment, o poti lasa asa pana te obisnuiesti cu trick-urile si cu kendama. Retine doar faptul ca in majoritatea concursurilor din intreaga lume nu este permisa o lungime mai mare de 4 degete.

 

V.Tipurile de lemn

Tipurile de lemn din care sunt confectionate kendamele sunt urmatoarele: fag, mesteacan, artar, frasin, zelkova (lemnul keyaki - un tip de lemn originar din Japonia), nuc, padauk si wenge (tipuri de lemn originare din Africa), stejar, purpleheart (un tip de lemn originar din America de Sud).

Sunt multe alte tipuri de lemn folosite in producerea kendamelor, precum: mahon, visin, hickory, lemn de trandafir, si multe altele. Unele tipuri de lemn sunt foarte exotice, cool si greu de gasit.

Daca vei gasi o kendama confectionata dintr-un lemn exotic si rar, este obligatoriu sa o adaugi la colectia ta de kendame. 

Speram ca acest articol ti-a adus raspunsurile pe care le cautai in legatura cu tipurile de kendame si specificatiile acestora. In continuare, viziteaza shop-ul nostru online, sau chiar cel fizic, pentru a alege kendama potrivita pentru tine!

A venit momentul sa faci parte din comunitatea cool a Kendamei!

Nu uita, e un stil de viata!

 

sursa: http://www.spinworkx.com

Etichete legate de conținut: Blog