Cel mai celebru acrobat si comic al Circului romanesc-Siminica
Numele sau real este Simion Avram si este o "figura" ...de exceptie a Circului romanesc, unanim recunoscuta de contemporanii sai si de exegetii care i-au urmarit intreaga cariera. Poreclit si "Siminica", Avram s-a nascut la data de 31 octombrie 1936 in Bucuresti, intr-o cusca a leilor transformata intr-un vagon de circ si sub o stea norocoasa, am completa noi. De la varsta de 5 ani, a preluat traditia familiei si a incercat sa deguste lumea circului.
Doi ani mai tarziu, v-a interpreta un numar de acrobatie si contorsionism si v-a incepe sa se antreneze cu sora sa, Elena.
Din lipsa de fonduri dar insetati de placerea jocului, el si sora sa isi confectionau un dublu-trapez
din ce le pica prin mana si exersau cu mare patos. In scurt timp, au reuşit să execute în arenă, fără lonja de siguranţă, cîteva numere de neuitat de dublu trapez, excentric acrobat sau un număr aerian în dantură cu elemente de înaltă clasă şi foarte periculoase.
În 1953 participă împreună cu sora sa, Elena, la Festivalul Mondial al Tinereţii din Bucureşti executînd numere de acrobaţie. După ce Elena se căsătoreşte cu vestitul acrobat Sandi Bernea, Siminică se retrage lăsîndu-i pe cei doi să execute împreună numerele de acrobaţie. Viaţa Elenei se încheie însă în mod tragic, la numai 19 ani, în timpul unui spectacol susţinut la Râmnicu Vâlcea. Trapezul la care-şi executa numărul se rupe iar Elena, cade de la 15 metri înălţime, în faţa a peste 3 000 de spectatori.
După înmormîntare, în acelaşi an, Siminică va prelua numărul de acrobaţie încîntînd publicul. Cu timpul, el a devenit cel mai mare comic al României, un artist adevărat, care nu s-a menajat o clipă, imaginîndu-şi mereu figuri imposibile şi scene care să zguduie lumea de rîs, visînd să zboare pe deasupra sălii ca să poată face copiilor tot felul de semne. N-a iubit niciodată scamatoria şi dresura. N-a intrat în scena cu prea multă recuzită.
Doar el şi publicul, zguduit de cascade de rîs. "Dragostea pentru public este cea care-ţi dă idei. Vezi că spectatorul tău vrea tot timpul ceva nou, vine la circ ca să vadă mereu altceva şi să primească de fiecare dată emoţie. Trebuie să-i provoci în permanenţă imaginaţia. Eu am muncit foarte mult pentru asta” sunt cuvintele artistului. Putem si noi sa cream emotie, magie? Eu am incredere in voi, in noi si spun ca da. Cei mai critici si implicati spectatori sunteti voi, toti. Incepeti prin a pune de la voi drame de sudoare, crampeie de imaginatie si satisfactia va fi pe masura, promit. Cu drag :)