Corina Brânzoiu - membră Trupa Raja. Partea I
A trecut o bună bucată de vreme de când "Punctul pe J" ne prezenta, rând pe rând, jongleri români, tineri și pasionați de joacă și totodată, accentua experiențe, sfaturi sau poteci de urmat, străine, încă, publicului cititor și amator de jonglerii din România.
Pentru a îndulci revenirea am decis să vă facem cunoștință, astăzi, cu prima jongleriță din rândul interviurilor Juggling Culture - Corina Brânzoiu, membră fondatoare a Trupei Raja. Originară din Sibiu, începând cu 15 martie 1988 :)
Să o ascultăm și să luăm aminte...
"Eu am făcut parte în primii ani de liceu dintr-un Ordin al Cavalerilor Medievali din Sibiu prin intermediul cărora am participat la mai multe evenimente. Îmi amintesc cu drag de Festivalului Medieval din Sibiu, ediția din 2005, când din mulțime, am văzut o trupă de jongleri și de fire players din Franța. Bineînțeles, am rămas mega impresionată. Nu mai văzusem așa ceva până atunci, nu știam exact ce sunt jucăriile pe care le folosesc, dar eram sigură că vreau și eu.
Apoi în toamna aceluiași an, la un festival medieval din Caransebeș am cunoscut mai mulți jongleri din Reșița, Timișoara și Franța și am luat primele lecții, sfaturi și tips de unde să îmi cumpăr jucăriile dorite sau cum să le confecționez chiar eu.
Practic, eu am început sa jonglez din 2006, an în care am participat și la mai multe festivaluri pentru studenți sau baluri, împreună cu Carla și Anca, cu care aveam oarecum o trupă.
Pe timpul primăverii - verii, în 2006 am fost în Parcul Rozelor din Timișoara, unde era montat un Chapiteau (cort mare de circ) din inițiativa Avis (Asociaţia pentru Viaţă în Schimbare). Mai mulți voluntari francezi și români, prezentau jonglatul ca alternativă educativă pentru copiii străzii. Acest proiect s-a păstrat până în prezent sub forma unui festival, Copiii Circului. Măciucile, poiurile și diabolo au fost jucăriile care m-au făcut să mă împrietenesc cu oameni minunați, care colaborau la acest proiect, jongleri care pot spune că au pus bazele jonglatului meu de astăzi.
Tot în vara lui 2006 am făcut o serie de freestyle fire shows în fiecare seară, timp de circa 10 zile, în Vama Veche la terasa Shire, de care mă leagă foarte multe amintiri frumoase, motiv pentru care am ales să mă întorc acolo și în 2007 și în 2008.
La vremea aceea foarte puțini știau de poiurile pe care azi le vedem la fiecare party, ceea ce mă face să cred că zilele cu jonglerii și serile de foc din Shire au însemnat ceva pentru cum a evoluat astăzi „popularitatea” ideii de jonglat și plăcerea pentru poiuri în special.
Am mers la mai multe petreceri și festivaluri de muzică prin țară, la care i-am cunoscut pe Balazs si Artur. M-a surprins să văd că își aduceau și ei jucăriile cu ei, asta s-a întamplat pentru prima dată la un party din Sibiu dacă nu mă înșel :) Cum eu și Carla ne știam deja de ceva vreme și făcusem câteva spectacole împreună le-am propus băieților să încercăm toți 4. Dacă avea să ne iasă să facem asta împreună, pe viitor, ca și o trupă. Aveam speranță :) .Eu le-am propus numele de Raja, care înseamnă <
Evoluția Trupei Raja și a Corinei vor alcătui subiectul unui articol viitor. Pe curând!
Oana
Corina Brânzoiu - membră Trupa Raja. Partea II [click aici]
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=B_SHxS7rBJU&feature=related]
Galeria foto, video si programul complet al Trupei Raja il gasesti pe blogul acesteia: Raja-Fire.BlogSpot.Com