Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Despre kendama....stiai ca?

Daca tot ne apropiem cu pasi repezi si multa pofta de joaca de luna aprilie - "luna kendama", in care suntem provocati la concursuri care mai de care mai tentante, ne-am gandit sa luam o pauza impreuna si sa citim despre curiozitati, despre lucruri mai putin cunoscute legate de acest toy, devenit un stil de joaca si de viata, de ce nu? smiley

Deci, stiai ca:

  • Primele concursuri cu kendama se desfasoara inca din anul 1979, organizate de Japanese Kendama Association (sursa wikipedia)
  • Primul concurs, din afara Japonia, a fost organizat abia in anul 2008.
  • Primul concurs mondial a fost in 2014, tot in Japonia, in Hatsukaichi.
  • Un cantec pentru copii, cu acelasi nume, "kendama", te poate ajuta la timing...se practica in Japonia!
  • Exista si o carte, publicata de JKA, in care sunt documentate oficial 101 trickuri cu kendama, restul fiind doar variatii ale acestora - sute sau chiar mii.
  • Francezii si japonezii isi disputa originile jocului. Unii spun ca e originar din Japonia, sec. 15, iar francezii cum ca e derivat din a lor bilboquet, aparut in sec.16.
  • Recordul pentru cel mai lung joc cu kendama este detinut de un japonez, Tamotsu Kubota, care a invartit o kendama timp de 8 ore in continuu, in 2003.
  • Recordul mondial pentru cei mai multi oameni care sa se joace si sa prinda o kendama concomitent este de 568, stabilit in 2014, in Tokyo.

...si lista poate continua, tu ce ai mai completa? Scrie-ne!

Astazi, navigand pe youtube am dat de acest clip....mind blowing! Astept sa va vad si pe voi la Kendama Video Contest, pe curand!

Etichete legate de conținut: Blog