Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Game Of Ken - cum se joaca cel mai popular joc Kendama

21.11.2017 17:07:38

 

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri cu kendama este Game of Ken. In cadrul acestuia, 2 jucatori concureaza pentru a stabili cine stie cele mai tari trickuri de kendama. 

Cu siguranta l-ai jucat si tu impreuna cu colegii tai, dar oare il stii juca corect? Stii care sunt regulile nescrise ale acestui joc si cum poti deveni cel mai bun?

Citeste mai departe pentru a afla sfaturile lui Gera Izsak, colegul nostru, pentru un joc Game of Ken cat mai reusit.

In prima faza, jucatorii trebuie sa concureze cu kendame de marime medie, cat mai asemanatoare ca forma a kenului, cum ar fi 2 Sweets Prime, 2 Slaydawg, 2 Krom Rubber Stripes sau chiar 2 Play Monster, daca va simtiti in stare sa acceptati o provocare.

Cel care realizeaza cele mai multe Earth turn-uri, sau orice alt trick la care v-ati inteles in prealabil, incepe. De asemenea, puteti decide prin jocul piatra, hartie, foarfeca, cine va alege primul trick. 

Primul jucator trebuie sa arate un trick pe care celalalt sa-l execute. Toate trickurile se finalizeaza in spike. Cel care da primul trick are doar o incercare, daca nu reuseste sa dea trickul e randul celuilalt jucator sa aleaga un trick.

Cel care executa trickul aratat are 2 incercari (sau mai multe daca asa a fost intelegera prealabila). Daca nu a reusit sa faca trickul din cele doua (sau mai multe) incercari, jucatorul primeste cate o litera a cuvantului KEN. De exemplu, la primul fail ai litera K, iar cel care ajunge cel mai repede la KEN pierde. 

 

Sunt interzise:

  • Atingerea kendamei sau a atei cu cealalta mana
  • Folosirea mainii pentru a sprijini tama in trickurile de echilibru (de exemplu in lunar, lighthouse)
  • Aruncarea de mai multe ori a tamei pe cupe pana ajunge in pozitia corespunzatoare pentru trickul pe care vrei sa-l executi.
  • Repetarea trickurilor in cadrul aceluiasi joc Game of Ken

Truckuri utile pentru a fi maestru in Game of Ken 

  • Concentreaza-ti atentia pe a-ti urmari adversarul, nu doar pe a exersa trickuile pe care le stii deja.
  • Daca cumva ai atins cu mana sau cu o alta parte a corpului kendama in timpul unui trick de echilibru, fii sincer si recunoaste ca ai gresit. 
  • Daca ai vrut sa dai un trick sau un combo si ti-a iesit altceva, acorda-i adversarului tau sansa sa-si incerce norocul. 
  • Retine mereu cate litere ai primit, pentru a nu exista motiv de cearta.
  • Nu aratam niciodata trickuri ciudate, invatate gresit sau sketchy (handroll, fingerroll, swirl)

Acestea fiind spuse, tot ce-ti mai ramane de facut e sa te apuci de joaca! 

Etichete legate de conținut: Blog