Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Notiuni de baza in Contact Juggling

Contact juggling este o forma relativ noua de jonglerie in care mingile sunt rostogolite de-a lungul mainilor si corpului, in loc sa fie lansate in aer. Bazele jongleriei de contact au fost puse la inceputul anilor ’80 de artistul Michael Moschen, desi unele forme de CJ existau deja.

Numele ii vine de la metoda de a mentine mingile in miscare, adica contactul cu corpul. La jonglatul „clasic” mingile sunt aruncate in aer, deci sunt atinse doar pentru a le lansa din nou, pe cand in CJ acestea sunt in permanenta in contact cu corpul.

Jongleriile cu mingi de contact sunt impartite in functie de stiluri:

Cu o singura minge

Aceasta tehnica permite artistului sa dea impresia de levitatie a mingii. Aceasta se realizeaza prin rotirea mingii in jurul palmei sau altei parti a corpului. Pe langa tehnica jonglerului, senzatia de levitatie este data de mingea speciala perfect transparenta, pe care nu se poate observa vizual rotatia. Arata ca si cum ar ramane nemiscata! :)

Bodyrolling

Acest stil presupune rostogolirea continua a mingii pe diverse parti ale corpului- brate, piept, gat, picioare, etc. Trick-urile pot fi inlantuite in diverse combinatii. Aceasta tehnica foloseste in general mingi mai mari si mai usoare decat mingile de contact din acryl.

Isolationism

Mingea pare sa pluteasca; diferenta fata de tehnica descrisa in primul paragraf esta ca mainile si corpul jonglerului se misca in jurul mingii, si nu invers. Artistul poate adauga diferite efecte, precum atragerea sau respingerea mingii, care pare sa se miste pe un fir invizibil.

Palmspinning

Aici se folosesc doua sau trei mingi de contact acrylice, intr-o palma sau in amandoua. Impresia este ca mingile se rotesc una in jurul celorlalte, sau in jurul palmelor jonglerului, dar mainile par aproape imobile!

Cateva alte tehnici de CJ ar fi Dance, Formations, si Point Balance. Performerii de contact juggling se pot concentra pe o singura tehnica, sau pot încorpora in numarul lor mai multe stiluri, ce presupun una sau mai multe mingi de contact!

Avem si o exemplificare video a maiestriei la care se poate ajunge :) :

Oferta noastra de mingi de contact o gasiti aici!

 
Etichete legate de conținut: Blog