Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Cum sa jonglezi cu focul

20.09.2017 11:53:42

 

Retine faptul ca jongleria cu foc este periculoasa si este indicat sa iti iei toate masurile de precautie, ca orice profesionist.

8 Pasi pentru a jongla cu focul:

1. La inceput, iti recomandam sa exersezi jonglatul cu jucaria ta preferata pe timp de noapte. Daca nu poti face asta pe intuneric, incearca sa inchizi ochii. De ce te ajuta? Pentru ca in timpul jonglatului cu foc este mult mai greu sa-ti vezi jucaria deoarece lumina schimbatoare al focului de va deruta si practic nu te poti baza 100% pe ceea ce vezi cu ochiul. In consecinta, va trebui sa inveti sa jonglezi bazandu-te si pe celelalte simturi. 

 

2. Este indicat sa gasesti un loc ferit unde te poti antrena. Indiferent de cat de sigur ti se pare tie, sunt multi oameni care se sperie si se alarmeaza in astfel de situatii. Daca jonglezi in aer liber, sa te asiguri ca nu exista vegetatie uscata care ar putea sa ia foc prin imprejurimi. In general, trebuie evitate urmatoarele zone: in interior, langa iarba uscata, langa scoli sau in zone aglomerate. 

 

3. Pentru pasul 3 vei avea nevoie de 2 galeti, una mai mare decat cealalta. Pune combustibil intr-o galeata mai mica, iar apoi pune galeata aceasta in cea mai mare. Este mult mai usor sa inmoi instrumentul de jonglat in combustibil, decat sa torni solutia direct pe acesta. Combustibilul extra care se scurge de pe bete trebuie sa curga pe fundul galetii mai mari. Pune un capac peste combustibil pentru a preveni uscarea acestuia. 

 

4. Este indicat sa ai tot timpul la tine echipamente de siguranta. Recomandam urmatoarele echipamente: stingator de incendiu, galeata cu apa si paturi pentru foc. Aceste paturi se numesc de obicei duvetyne. Recomandarea noastra este sa nu exersezi singur, sa ai macar inca o persoana cu tine care sa poata observa din timp daca ceva ia foc. 

 

5. Dupa scufundarea in combustibil, recuzita trebuie scuturata pentru a te asigura ca tot surplusul de combustibil va picura in galeata. Cand vei face aceasta miscare sa te asiguri ca tii instrumentul de jonglat in jos, sa nu te stropesti si/ sau sa nu ii stropesti pe cei din jurul tau. De asemenea, acest lucru trebuie facut departe de locul in care vei jongla pentru a te asigura ca nu cade combustibil in jurul tau, deoarece va lua foc foarte repede in timpul jonglatului.

6. Aprinde prima data instrumentul de jonglat cu o bricheta. Tine-l pe primul aprins in sus in fata ta, apoi aprinde-le si pe celelalte.

 

7. A venit momentul sa jonglezi. Te vei “confrunta” cu focul care se roteste in fata ta, dar nu te speria, jongleaza normal si concentreza-te asupra prinderii instrumentelor.

 

8. Daca nu esti sigur ca vei putea prinde un obiect aprins, las-l sa cada. Este mult mai ok sa ridici un instrument de jonglat aprins de pe jos decat sa il prinzi in mana cu partea aprinsa. Daca il lasi sa cada, este bine sa te dai la o parte, sa nu iti cada pe picior.

Sfaturi:

  • Unii combustibili au un grad de ardere mai ridicat decat altii, sansele sa te arzi daca iti intra in contact cu pielea sunt scazute, dar exista.
  • Jonglarea cu focul este distractiva si creeaza efecte minunate, dar nu o face singur. Este intotdeauna bine sa ai pe cineva cu tine.
  • S-ar putea sa iti patezi hainele sau sa le murdaresti. Sa ai intotdeauna la tine haine de schimb.
  • Daca iti faci griji ca vei fi oprit de politie, este bine sa te asiguri intotdeauna ca ti-ai luat toate masurile de precautie si ca exersezi conform regulilor de siguranta. Responsabilitatea este foarte importanta!

Avertismente:

  • Ai mare grija cand jonglezi cu focul. Pe langa masurile de siguranta anterior precizate, sunt multe persoane care nu se simt comfortabil in asemenea situatii, iar astfel de probleme sunt de evitat.
  • Nu jongla in apropierea zonelor usor imflamabile cum ar fi frunze si vegetatie uscata sau langa galeata cu combustibil.
  • Intotdeauna tine jucariile cu focul in sus. Daca le vei tine cu focul in jos, te vei arde. 

Lucruri de care vei avea nevoie:

  • Instrumente de jonglat pe care le poti gasi aici
  • Ulei de lampa sau gaz alb. Uleiul de lampa arde in general la o temperatura mai scazuta si este mai bun pentru torta, dar nu arde la fel de luminos ca gazul alb.
  • Doua galeti: una pentru combustibil si una pentru a scutura torta de surplus.
  • Un stingator de incendiu.
  • Sunt recomandate si urmatoarele: paturi de foc, galeti de apa sau orice alte echipamente de protectie impotriva incendiilor.

Acum ca ai toate informatiile, este timpul sa incepi sa exersezi. Descopera magia jongleriei cu foc!

Daca ai nelamuriri in legatura cu tehnica, sau alte intrebari legate de jongleria cu foc, echipa noastra este intotdeauna la dispozitia ta. 

Nu uita, siguranta ta si a celor din jur trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc!