Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Ce este un Diabolo?

Diabololul este un joc de indemanare derivat din binecunoscutul yo-yo chinezesc, este un element de jonglerie sau circ in forma de doua discuri conectate de o axa si este invartit de o sfoara infasurata in jurul axului prin impingere si tragere. Capetele atei sunt conectatata la doua bete.
Joaca cu diabolo / yoyo chinezesc este unul dintre sporturile populare din China.
Exista multe denumiri pentru yoyo-ul chinezesc, partial pentru ca a exista de foarte mult timp si partial pentru ca este foarte popular si are multe denumiri regionale.

 

diabolo juggler

 

In imaginea de mai jos este stilul original al diaboului, care este fabricat din bambus. Cel din dreapta este un yo-yo cu doua fete, iar celelalte din stanga sunt unilaterale. Cel mai obișnuit nume pentru diabolo este "bambus gol".
Unele diabolo-uri au gauri pe margine, aceste gauri permita ca aerul sa treaca prin ele in timpul invartarii si produce un sunet de fluierat. 

 

 

Cand yoyo-ul chinezesc s-a raspandit in Europa cu comerciantii dupa secolul al XVII-lea, a primit noul nume de Diabolo. Diavolul pe doua bete descrie perfect dificultatea de a invata abilitatea de a juca cu diabolo. A devenit enorm de popular atat la adulti, cat si la copii. Cu timpul a fost introdus in circ unde jonglerii au dezvoltat trucuri elaborate.

In 1906, Gustav Philippart a brevetat modificari semnificative ale designului yoyo-ului chinezesc, el a numit-o diabolo. Avea cupe deschise la ambele capete si era confectionat din cauciuc de anvelope. Designul diabolo-ului este semnificativ diferit, desi este inca jucat cu doua bete si sfoara. Interesant este că versiunea lui Philippart a fost adoptata si de chinezi ca una dintre multe versiuni pe care le folosesc. Se gasesc in marimi diferite, de la mic la mare, in toate culorile posibile, inclusiv fosforescente si iluminate.

Trucurile de baza cu diabolo sunt: Toss, trapeze/stopover, cats cradle/spiderweb, suicide/stick release, grind, sun, orbits/satellites, knot/magic knot, elevator/ladybug, coffee grinder, umbrella, files, steam engine.
Trucurile avansate sunt: genocide, whip catch, finger grind, infinite suicides etc. Aceste trucuri mai pot ingreunate daca adaugam mai multe ( 2-3-4-5 sau chiar mai multe) diabolo-uri pe sfoara.

 

 

In zilele noastre se pot gasi diabolo-uri in diferite forme, culori, marimi, fosforescente sau chiar si cu LED!

 

 

Diabolo-urile sunt folosite inclusiv in spectacolele incredibile a celor de la Cirque du Soleil.

Speram ca v-am facut chef de joaca, asa ca diabolo ON!

Etichete legate de conținut: Blog