Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Corina Brânzoiu - membră Trupa Raja. Partea II

Ce au reușit să pună pe picioare ea, Carla, Artur și Balazs și ce planuri de viitor au împreună, aflăm, în rândurile următoare în a doua parte a interviului cu Corina Brânzoiu.

Corina Brânzoiu - membră Trupa Raja. Partea I [click aici]

Cine e și ce face de fapt, Corina în Trupa Raja ? Ce au reușit să pună pe picioare ea, Carla, Artur și Balazs și ce planuri de viitor au împreună, aflăm, în rândurile următoare în a doua parte a interviului cu Corina Brânzoiu.

"Cu Trupa Raja, pe lângă festivalurile la care am participat, la diversele evenimente și party-uri private, am încercat să ajung și la cât mai multe Juggling Gatherings, organizate de Juggling Culture și Juggler.ro. La fiecare nouă ediție a acestora din urmă, întâlneam oameni noi, care fie atunci, la acel gathering, aveau primul contact cu ideea de juggling, fie cu unii cu chiar mă întâlnisem la petreceri anterioare, pe net sau prin prieteni comuni.

Au fost foarte multe evenimente, festuri si party-uri la care am participat cu trupa Raja si pot să spun că  la fiecare întâlnire  am învățat ceva nou și am păstrat amintiri și idei interesante. Totuși, pentru mine cele mai memorabile experiente au fost:

Festivalul „Copii Circului”, care se desfasoara anual în Timișoara. Mi-a plăcut foarte mult în primul rând pentru tenta sociala pe care o are întregul proiect, încercând să reintegreze în societate copiii străzii, dar nu după modelul ”tradițional” și ineficient pe care îl oferă statul, ci încadrând totul în programe de joc și jonglerie.

  • Festivalul Transylvania Calling – un festival de muzică goa/psy, care se desfășoară o dată la 2 ani. La prima ediție la care am fost în 2005, cand de-abia luasem contactul cu ceea ce inseamna jonglatul, am întalnit niște francezi care aveau maciuci și poiuri si m-am îndragostit instantaneu de acele instrumente. Am revenit apoi și la edițiile din 2007 și 2009, dar și artistic împreună cu Trupa Raja. Daca la ediția din 2005 doar 2-3 grupuri de oameni aveau jucarii, în 2009, în schimb, majoritatea participanților la festival aveau cel puțin o jucărie, iar asta m-a facut să mă simt ca în juggling heaven :)
  • Am aparut, apoi, în clipul trupei Dagga –melodia "Pentru", cu câteva cadre de jonglerie cu foc. Mi-a plăcut mult pentru că a trebuit să ne adaptăm la cerințele studioului și a fost o provocare (până atunci, cu toți eram obișnuiți la un freestyle), dar și pentru că sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă foto/video, deci a fost o experiență foarte constructivă atât pentru trupa Raja, cât și pentru mine.
  • Ca si trupă, Raja a evoluat vizibil :

- pe de-o parte pentru că încercăm constat cu fiecare spectacol să introducem elemente, mișcări și jucării noi

- iar pe de altă parte experiența acumulată prin participarea la evenimente si festivaluri variate, ca și concept, idee și public, ne ajută să ne construim spectacolele și workshopurile cu profesionalism.

Eu jonglez cu maciuci (preferatele mele) si echivalentul lor cu foc: tortelepoiuri („prima iubire” ;)), funii,  3 sau 4 mingi3 cercuri , diaboloflowerstickgheare (ultima achizitie, cu care încă învăt, dar sunt foarte încântată de ele), scântei.

Pe viitor vreau sa încerc să îmbin două idei : vreau să văd unde o să mă poarte jonglatul și unde pot sa duc eu jonglatul.

Sfaturi pentru începatori: Încearcă toate jucăriile, doar asa o să îți dai seama care e „the one”. Sau improvizează, după cum spunea și Charlie Chaplin <<Failure is unimportant. It takes courage to make a fool of yourself.>>"

Aceasta este povestea Corinei, "spusă" succint.

Juggling Culture iți urează multă baftă Corina, în viitoarea carieră (am auzit cum că de curând ai absolvit facultatea), iar vouă, Raja, mult succes ! Vă asteptăm pe la noi, cât de curând, cu vești proaspete, iar pe tine, cititorule, te las acum să savurezi videoclipul Dagga - "Pentru", cu Trupa Raja, cel pe care l-a pomenit Corina mai devreme.

Oana

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=K5x8pd2ahH4]

Galeria foto, video si programul complet al Trupei Raja il gasesti pe blogul acesteia: Raja-Fire.BlogSpot.Com

Etichete legate de conținut: Blog