Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

JolleyStick - o nebunie de jonglerie

Juggling Culture iti propune sa te incumeti la ceva cu totul nou, facand uz de unul dintre articolele de baza: DevilStick sau FlowerStick.

Daca pana nu demult ne multumeam cu jongleriile tipice realizate prin elementele standard ale artei jongleriei, gen poiuridiaboloyoyo, Juggling Culture iti propune sa te incumeti la ceva cu totul nou, facand uz de unul dintre articolele de baza: DevilStick sau FlowerStick.

In ceea ce priveste DevilStickul, conform statisticilor preluate din cadrul magazinului Juggler.ro, acest produs nu a fost prea mult comercializat intrucat asemanarea lui cu FlowerStick ii aducea oarecum aceeasi atributii, dar performante mult mai greu de realizat, ar zice jonglerilor nostri, nu-i asa? :) Ei bine nu si de acum pe mai departe. Azi iti vom prezenta: JolleyStick-ul, o jonglerie cu "traditie" am spune noi,in tarile vestice, dar practic absenta din preferintele romanilor. Ia sa vedem cu ce se mananca...

JolleyStick-ul se aseamana cu volley-ul, dar mingea este inlocuita cu DevilStick-ul sau FlowerStick-ul. Hai nu te speria ! E floare la ureche, dar distractie sigur dublata. :) Deci, Stick-ul trebuie sa se plimbe de o parte si de alta a fileului ce separa terenul in doua parti sau echipele in doua zone.

In imagine este reprezentat un joc unu la unu in care adversarii se folosesc de un singur maner. Jocul este un amalgam de elementele de jonglerie, volley si miscari de baza cu devilstick. Un joc provocator si sigur distractiv, care iti va solicita imaginatia, aptitudinile si puterea de concentrare.

REGULI DE JOC:

 • Fiecare jucator are la dispozitie un singur maner si o parte a terenului de joaca.
 • Serviciu se realizeaza, ca si in cazul volley-ul, de la linia de baza a terenului, printr-un voleu, alternativ, care aduce fiecarui jucator cate 5 puncte.
 • Receptorul voleului trebuie sa raspunda trimitand stick-ul inapoi, prin lovituri de maner, in terenul adversarului, peste fileu. Nu exista limite ale numarului de atingeri dintre maner si stick pe care poate sa le faca un jucator, dar stick-ul trebuie sa paraseasca aria unui jucator in decursul a 30 de secunde.
 • Stick poate fi lansat direct sau prin rotiri gen: helicopter, saw, etc.
 • Acesta trebuie lovit dinspre jos in sus, nu invers. In caz contrar se realizeaza descalificari.
 • La fiecare 6 puncte acumulate se realizeaza un schimb ale partilor de teren, intre adversari.

TERENUL DE JOACA:

Spatiul alocat unui jucator este de forma unui patrat cu latura de 3 metri, iar inaltimea fileului este de 1,5 metri.

CUMUL  DE PUNCTE:

 • Jucatorii acumuleaza puncte conform principiilor din tenis. Fiecare punct conteaza, iar la 10 puncte cumulate se considerare ca avem un castigator. Daca acest prag este atins de mai multi jucatori, jocul continua pana cand unul dintre ei are cu avans de 2 puncte. Seriviciu de voleu, in acest caz, se schimba alterativ.

FAULT:

Se considera fault urmatoare situatii:

 • scaparea stick-ului
 • lansarea stick-ului in zona exterioara a terenului
 • cazul in care stick atinge o parte a corpului unui jucator.
 • un jucator atinge fileul

Se considera ca Stick-ul este inafara zonei terenului daca la contactul cu solul, ambele capete ale sale sunt in exterior.Cu alte cuvinte, daca un capat al Stick-ului este in aria terenului de joaca sau chiar pe linie, e "in", se puncteaza cum ca ar fi in teren. Nu se tine cont de corpul Stick-ului, ci de capetele sale terminale.

Si cam asta e tot. Ti-a cazut cu tronc? Si noua! Si unde mai pui ca pe afara, JolleyStick e, intreadevar, o nebunie de jonglerie. :) Inventat de Markus, Marc, Jan Bernd si Henning in 2001, in cadrul Landshut Juggling Convention, acest tip de jonglerie a fost subiectul unor competitii europene, vezi European JolleyStick Competition.

Juggler.ro recomanda ca pentru inceput, jonglerii sa practice acest joc folosindu-se de FlowerStick, iar mai apoi, avansand sa treaca la uzul DevilStick-ului.

Etichete legate de conținut: Blog