Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

Contestul Kendama din Petrosani

04.04.2017 10:42:12

 

Contestul Kendama din Oradea a starnit ecouri in toata tara. Prin urmare, am primit mai multe solicitari, inclusiv din Petrosani, o locate perfecta pentru a organiza al doilea concurs Kendama in acest an. 

Dupa sute de kilometri parcursi, atat noi cat si concurentii am fost curiosi ce ne asteapta! Ei au auzit deja de sosirea noastra si au dorit sa ne vada inca inainte de marele eveniment.

Dimineata ne-a prins cu pregatiri si emotii, dar abia asteptam sa salutam concurentii! Au si sosit primii kendamisti cu rucsacuri mari pe spate, insotiti de bunici si parinti, si au inceput sa faca cunostinta cu noi, si cu locul competitiei. Pana si insotitorii au fost emotionati si foarte curiosi.

Un bunic ne-a povestit, ca nepotul lui are aproape o suta de kendame; altii au venit de la yeci de kilometri distanta, fapt care, desigur, a contribuit la ridicarea nivelului de adrenalina.

De asemenea trebuie sa remarcam faptul, ca nu doar curiozitatea si agitatia dominau in sala, dar s-a simtit si seriozitatea evenimentului. Acesti copii, adolescenti si insotitoriau dat dovada de o disciplina remarcabila, tinand cont de varsta lor.

 

Unii incepatori (si nu doar ei) si-au pierdut curajul vazand antrenamentul jucatorilor avansati. Am vazut lacrimi si maini tremurande, unii concurenti chiar au renuntat la perticipare. Chiar si asa, numarul concurentilor a depasit toate asteptarile noastre. 

S-a inscris o mare varietate de concurenti, au fost incepatori si jucatori profesionisti deopotriva. Ne-am intalnit cu un concurent, care si-a cumparat kendama chiar in dimineata contestului, si a venit cu ea direct la evenimentul nostru. 

A fost o mare bucurie atat pentru noi, juriul, cat si pentru insotitori, sa vedem virtuoztatea miscarilor lor in timpul jocului. Fiecare parinte (si noi de asemenea) a avut o camera cu care au inregistrat performanta copiilor lor, si nu numai. Echipa de parinti care a participat la competitie a aplaudat, fapt care a incurajat jucatorii.

 

Evenimentul s-a petrecut intr-un spirit sportiv desavarsit, fara ostilitate, nici macar nu s-a pus problema contestarii rezultatelor date de arbitri. Atmosfera a fost foarte familiara, s-a raspandit compasiunea in randul concurentilor, ei si-au aplaudat colegi si s-au ajutat reciproc, si ce e mai important, prietenia lor nu s-a transformat in aroganta nici macar pentru un moment.  

Spre deosebire de alte competitii, arbitrul nostru a reusit sa stabileasca o relatie foarte directa cu concurentii, ceea ce a avut un efect incurajator asupra lor.

 

In cazul trickurilor noi pentru unii concurenti, „domnul arbitru” le-a prezentat, si daca nici asa nu a mers, a venit un alt jucator si i-a aratat pas cu pas, ce trebuie sa faca.

In pauza, arbitrul a stat cu copiii in jurul lui, si el i-a impresionat cu trickuri dificile de kendama. Pentru multi copii el a devenit cu siguranta un exemplu. 

Din cauza numarului mare de concurenti inscrisi, rundele au luat mai mult timp, asa ca, luand in considerare si pauzele, anuntarea rezultatelor a intarziat putin.

 

 

Dupa-amiaza s-a si aflat numele castigatorilor. Pentru locul intai scorurile au fost egale, asadar s-a facut inca o runda, numai pentru castigatori. 

A fost o bucurie de necrezut. Sigur ca au fost jucatori putin intristati, un pic dezamagiti, care, de data asta nu au reusit sa joace atat de bine cum si-ar fi dorit, dar am incercat sa-i consolam si pe ei, cu cateva cuvinte incurajatoare.

Dorim sa le multumim organizatorilor din Petrosani pentru implicarea, ospitabilitatea si ajutorul acordat, parintilor pentru sustinerea celor mici si nu in ultimul rand copiilor, pentru rabdarea si perseverenta de care au dat dovada.
 

 

Etichete legate de conținut: Blog