Cum sa jonglezi cu hula hoop-Partea 1
Dans, aerobic sau jonglerie? Oricare ar fi motivul pentru care vrei sa inveti sa jonglezi cu hula-hoop, noi iti recomand cu caldura sa incepi cat de repede.
Ai nevoie doar de multa pofta de distractie, un hula hoop (sau mai multe, depinde de tine), de un ambient relaxant si acest tutorial (format din trei parti). Iti vom prezenta, in linii mari, cam tot ce trebuie sa stii pentru a incepe sa te bucuri de acest instrument de joaca.
Cum sa iti alegi marimea corecta a hula hoop-ului
Cel mai important pas e chiar primul, sa inveti sa iti alegi corect diametrul, tipul de material, tipul de structura si bugetul pe care vrei sa il aloci pentru achizionarea hula hoop-ului potrivit tie. Iata care ar fi cele 4 criterii majore de selectie:
1. Marimea
Stii de la inceput care e nivelul la care poti sa te joci sau ai anumite limitari fizice care te fac sa optezi pentru o anumita marime?
In general, se recomanda pentru incepatori cercurile cu diametru cat mai mare, pentru ca ele se invart mai usor, iar daca esti avansat joaca va fi mai intensa cu unul cu diametru mic, din materiale mai calitative, viu colorat, cu leduri sau chiar cu kevlar, pentru jonglerii cu foc. Daca ai posibilitatea, iti recomandam sa participi la un atelier/sesiune de hula-hooping inainte de a-ti cumpara unul al tau. In Oradea ne gasesti la atelierele de Jonglerie incepand cu luna martie!
2. Tipul de exercitii
Vrei sa il folosesti pentru exercitii de aerobic (miscari pe corp-talie) sau vrei sa il introduci in miscari de dans (miscari detasate de corp)? Daca nu esti decis, ia-ti doua. Unul mai usor pentru miscari de dans, iar al doilea cu diametru si cu o greutate mai mare pentru exercitii care iti vor solicita mai ales talia.
3. Locul unde vei jongla
Tine cont ca ai nevoie de mult spatiu liber, fie ca e vorba de interiorul unei camere, in parc sau pe plaja. Daca totusi ai la dispozitii spatii relativ mici, opteaza pentru un hula hoop colorat, pe care sa il urmaresti mai usor.
4. Portabilitatea
Daca deja iti trage cu ochiul acest sport si calatoresti mult poate te gandesti sa il incluzi in bagaje, afla ca exista si hula hoop-uri format din segmente de cerc, care pot fi asamblate.
Asta a fost lectia pentru azi, pana data viitoare navigheaza prin Canalul Youtube a Aufrey Scherer, in care vei gasi multe tutoriale cu hula hoop care sa te inspire! Nu-i asa ca e talentata? Hai la joaca si tu!
Oana