Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Juggler.ro.
Produse Meniu

Transport de la 0 Lei Transport GRATUIT prin Posta Romana la plata online, indiferent de valoarea comenzii!
Vezi mai multe detalii
Livrare a doua zi Azi COMANZI, maine PRIMESTI, la comenzile produselor aflate in stoc, depuse prin Curier Rapid pana la ora 14!
Vezi mai multe detalii
Restituire bani 100% CUMPARATURI fara griji! Daca produsul nu e ce ti-ai dorit, returneaza-l nefolosit, iar noi il inlocuim sau primesti banii inapoi!
Vezi mai multe detalii
10 Lei Cadou Scrie un review la produsul pe care l-ai comandat si primesti cadou un voucher de 10 lei!
Vezi mai multe detalii

6 jucarii ale copilariei

21.04.2017 10:14:38

 

O dupa-masa ploioasa, fara prea multe posibilitati de ocupare activa a timpului liber reprezinta intotdeauna o oportunitate prielnica de intoarcere in  trecut, de rememorare a evenimentelor si obiectelor care ne-au marcat intr-un fel viata. 

Numiti-ne nostalgici, dar vom deschide o cutie mare si prafuita, un fel de album 3D al vremurilor demult apuse. Veti auzi constant un sunet de magnetofon venit parca din departare. Nu va speriati daca acest sunet va fi dublat, din cand in cand, de melodiile inscrise pe casetele cu benzi. Este amprenta proaspata a iesirii de sub comunism redata in sunetul copilariei anilor ’90.

 

Nu dispunem de masina timpului dar, cu toate acestea, vom retrai sentimentul transmis de fluierul metalic folosit de obicei de profu’ de sport si abuzat, in mod exceptional si enervant de orice copil care reusea sa puna mana pe asa ceva si vom redefini sunetul de clopotel ce anunta intrarea in pauza. 

Cel mai dulce sunet de clopotel era, evident, sunetul ce marca finalul programului scolar cand iti luai in spinare ghiozdanelul patratos cu doua buzunare exterioare si catarama metalica pentru a te indrepta spre casa unde te asteptau cele cateva jucarii, majoritatea din plastic. Fara prea multa valoare financiara, dar ajunse la o oarecarea deplinatate sentimentala, aceste jucarii si-au pastrat farmecul nealterat si revin, mai vii ca oricand, in mintea noastra.

De cum intri pe poarta curtii zaresti in nisip un calut din plastic, instalat pe niste roti roase de lungimea kilometrilor parcursi in vecinatate. Sta legat de o sfoara gata sa porneasca din nou la hoinarit. Dar inca nu au ajuns toti copii de la scoala iar mama probabil nu a reusit sa unga painea cu gem.

 

Totusi, te indrepti in fuga spre casa si dai, din intamplare, peste o papusa de plastic ce incepe a plange. Din fericire plansetul dureaza doar pana cand se misca bila instalata pe spatele papusii. Este un fel de magnet ce se misca incet de sus in jos, in functie de pozitia in care tii papusa.

Privesti papusa cu atentie si ti se pare bizar. Ii lipsesc genele de la un ochi iar ploapele si unghiile ii sunt manjite cu carioca. Ai zice ca e mai degraba papusa Chucky, dar macar nu are cicatricea pe fata.

Oricum nu se compara cu papusile model din prezent… picioarele nu sunt subtiri iar talia nu e de viespe. Ciudat este ca parca intruchipeaza o persoana reala dar in miniatura.

 

 

Rasufli usurat  cand plansetul se sfarseste. Asa poti sa ajungi neobservat la titirobil-ul ce se gaseste pe masa. Nu ai nici un adversar, dar asta nu inseamna ca nu poti sa faci cateva incercari. Plasezi bilele la mijlocul platoului si invarti titirezul. In urma invartirii, bilele vor fi impinse in gaurile de pe platou. Dupa ce tititirezul s-a oprit sau daca cele 3 bile au intrat in orificii te poti considera victorios.

Lasi titirezul din mana si acorzi 10 min rezolvarii cubului Rubik. Poate azi e ziua in care il vei termina, ca te chinui de o saptamana si tot nu i-ai dat de cap. Concentrarea iti este intrerupta de un glas familiar…este vecinul tau care te cheama la joaca. 

 

Nu mai stai pe ganduri, te echipezi corespunzator, iti iei intr-o mana coarda de sarit, iar cu cealalta mana apuci, in graba, painea cu gem de pe masa. Incepe distractia ce va tine pana la apusul soarelui sau pana cand mama ta isi da seama ca nu ti-ai facut temele si te someaza sa te intorci.

Nimic nu este mai trist decat gandul ca trebuie sa te intorci din aceasta lume de vis a copilariei in prezentul tecnologizat al existentei tale. Sau macar daca ar exista vreo posibilitate de a aduce trecutul in prezent ?!

 Noi nu putem sa-ti redam calutul de plastic, papusa, titirobilul sau clasica coarda de sarit, dar putem sa-ti oferim mingea BoB. Ti-o mai amintesti ? Este mingea pe sfoara pe care o invarteam toata ziua si tot nu ne saturam de ea. Acum ai posibilitatea sa retraiesti acele amintitri, deoarece BoB a revenit printre noi!  

 

 

Este o sansa unica de ai arata celui mic al tau ca distractia este posibila si fara calculator, ca adevarata copilarie inseamna mai mult decat internet si ca o jucarie clasica poate sa aduca la fel de multa distractie precum un gadget scump.

Pentru necunoscatori, mingea BoB este o jucarie foarte distractiva, amplasata pe sfori. Se vor bucura de ea atat cei mici cat si cei mari, iar aspectul colorat si atractiv, cu siguranta, va atrage toate privirile. 

Mingea este confectionata din plastic durabil si se misca pe doua sfori rezistente, cu manere din plastic la capete. Se joaca in doi astfel incat jucatorii vor trage/impinge mingea in sus si in jos, in stanga sau in dreapta cu ajutorul manerelor. Trebuie sa fii atent la fiecare miscare pentru a prelungi cat mai mult placerea jocului.

 

Pe langa partea distractiva, jocul cu mingea BoB asigura si dezvoltarea cognitiva imbunatatind capacitatea de concentrare, indemanarea si  dezvoltand reflexe foarte bune. Prin achizitionarea acestui produs vei contribui la dinamica vietii familiei tale creand oportunitati de petrecere impreuna a timpului liber.

Copilul tau va uita de calculator si de televizor si va simti nevoia sa se miste si sa socializeze fiindca mingea BoB creeaza un mediu propice dezvoltarii sociale a celor mici. Fiind un joc de doi, cel mic va avea cel putin un interlocutor.

Poate sa fie sustinut din "public" de prieteni si apropiati ceea ce-i va creste stima de sine si increderea. 

Aceste ultime aspecte sunt, deseori, neglijate de parinti prin simplul fapt ca efectele nefaste ale lipsei lor nu este imediat vizibil. Este imbucurator sa-ti vezi copilul ca se manifesta liber in loc sa stai sa te gandesti ce ascunde tacerea lui.

 

Chiar daca la o prima vedere copilul tau se va arata reticent, prin forta exemplului propriu vei reusi sa-l determini sa indrageasca acest produs care este parte din devenirea ta. Nu degeaba am facut o incursiune in copilaria anilor ’90. Foloseste-te de ceea ce mai ai la indemana ca sa impui farmecul acesteia si in prezent !

Etichete legate de conținut: Blog